top of page
Tandarts_Amsterdam_Zuid_logo_edited.png

Tanden bleken

Een stralend witte glimlach, wie wil dat nou niet? Tanden bleken is een populaire behandeling die kan helpen om verkleurde tanden witter te maken. Hoewel er verschillende methoden zijn om je tanden witter te maken, is tanden bleken bij de tandarts een effectieve en veilige optie.

Wat is tanden bleken?

Tanden bleken is een cosmetische tandheelkundige behandeling die wordt uitgevoerd om de kleur van verkleurde tanden weer wit te maken. Het proces verwijdert verkleuring door eten, drinken en veroudering.

Tanden bleken bij de tandarts

Tanden bleken bij de tandarts heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere methoden. Ten eerste is het een veilige procedure die wordt uitgevoerd door professionals met kennis en ervaring op het gebied van tandheelkunde. Daarnaast kan de tandarts het bleekproces aanpassen aan jouw specifieke behoeften en zorgen voor een gelijkmatig en natuurlijk resultaat. Bovendien biedt tanden bleken bij de tandarts langdurige resultaten in vergelijking met thuisbleeksets of andere doe-het-zelf producten.

Het proces van tanden bleken bij Tandarts Amsterdam-Zuid

1. Beoordeling van uw gebit

Voordat het bleekproces begint, zal de tandarts een grondige beoordeling van uw gebit uitvoeren.

2. Voorbereiding

Na de beoordeling zal de tandarts uw gebit voorbereiden op het bleekproces. Dit kan het reinigen van uw tanden omvatten om eventuele tandplak of tandsteen te verwijderen, zodat het bleekmiddel beter kan werken. Er worden lichtfoto’s gemaakt om de voortgang van het bleken over de tijd te kunnen beoordelen. Er wordt een afdruk/digitale scan gemaakt van uw gebit. Hier wordt een op maat gemaakt bleekbitje op gemaakt. Deze krijgt u, samen met de bleekgel, mee. Ook krijgt u instructie hoe thuis te bleken.

3. Het proces

Afhankelijk van het gewenste resultaat kunt u thuis het bleekbitje met bleekgel dragen. Vaak gebeurt dit ‘s nachts.

4. Nazorg en advies

Na het bleekproces zal de tandarts nazorginstructies geven en advies geven over hoe u uw nieuwe stralende glimlach kunt behouden. Ze kunnen u aanbevelingen doen over mondverzorgingsproducten en u adviseren over voedingsmiddelen en dranken die u beter kunt vermijden om verkleuring te voorkomen.

Veiligheid en effectiviteit

Tanden bleken bij de tandarts is over het algemeen een veilige en effectieve procedure. De tandarts zal ervoor zorgen dat het bleekmiddel veilig wordt toegepast en je tandvlees en tanden worden beschermd. Het resultaat is een wittere glimlach die er natuurlijk uitziet en langdurig blijft.

bottom of page