top of page
Tandarts_Amsterdam_Zuid_logo_edited.png

Invisalign (doorzichtige beugel)

Een mooie glimlach is iets waar velen naar streven. Het hebben van rechte tanden kan niet alleen je zelfvertrouwen vergroten, maar het kan ook een positieve invloed hebben op je algehele mondgezondheid. Traditionele beugels waren lange tijd de enige optie om tanden recht te zetten, maar vandaag de dag is er een modernere en discrete oplossing beschikbaar: Invisalign.

Wat is Invisalign?

Invisalign is een revolutionair orthodontisch behandelingssysteem dat is ontworpen om tanden op een subtiele en onopvallende manier recht te zetten. In tegenstelling tot traditionele beugels maakt Invisalign gebruik van doorzichtige bitjes, genaamd aligners, die op maat gemaakt zijn voor elke individuele patiënt. Deze aligners zijn gemaakt van een comfortabel en transparant kunststof materiaal, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn wanneer ze gedragen worden.

Hoe werkt Invisalign?

Het proces van Invisalign begint met een grondige evaluatie van uw gebit door uw behandelaar. Met behulp van geavanceerde 3D-beeldvorming technologie wordt er een virtueel behandelingsplan gecreëerd. Dit plan toont de verwachte beweging van uw tanden gedurende de behandeling. Op basis van dit behandelingsplan worden aangepaste aligners gemaakt. De aligners oefenen geleidelijk druk uit op uw tanden om ze in de gewenste positie te bewegen. Dit proces wordt herhaald totdat de gewenste resultaten zijn bereikt.

Voordelen van Invisalign?

Onzichtbaarheid

De transparante aligners van Invisalign zijn nauwelijks zichtbaar, waardoor u uw glimlach kunt verbeteren zonder de opvallendheid van metalen beugels.

Comfort

Invisalign-aligners zijn gemaakt van glad kunststof materiaal, wat zorgt voor een comfortabele draag ervaring zonder scherpe randen of draden.

Uitneembaarheid

Feestje? Invisalign-aligners kunnen gemakkelijk uit de mond worden verwijderd. Tevens draagt u ze niet tijdens het eten en poetsen, waardoor het gemakkelijker is om een goede mondhygiëne te behouden

Minder bezoek aan de tandarts

In vergelijking met traditionele beugels zijn er over het algemeen minder afspraken nodig bij het gebruik van Invisalign.

Wie komt er in aanmerking voor Invisalign?

Invisalign kan geschikt zijn voor zowel tieners als volwassenen met milde tot matige orthodontische problemen. Het is belangrijk om een consultatie te plannen met een tandarts om te bepalen of Invisalign de juiste behandelingsoptie is voor uw specifieke behoeften.

Het proces van Invisalign

Het proces van Invisalign omvat de volgende stappen:

0. Consultatie

Tijdens dit eerste bezoek zal uw tandarts uw gebit evalueren en bespreken of Invisalign geschikt is voor u.

1. 3D-scanning

Met behulp van geavanceerde technologieën worden er gedetailleerde 3D-beelden van uw gebit gemaakt om het behandelingsplan te ontwerpen.

2. Behandelingsplan

De tandarts zal het behandelingsplan met u bespreken en laten zien hoe uw tanden zich naar verwachting zullen verplaatsen.

3. Aligners op maat en draagtijd

Aan de hand van het behandelingsplan worden op maat gemaakte aligners vervaardigd. U draagt elke set aligners doorgaans twee weken voordat u overgaat op de volgende set.

4. Controle afspraken

U zult periodieke controle afspraken hebben om de voortgang van de behandeling te volgen en indien nodig aanpassingen te maken.

5. Nazorg en retentie

Na het voltooien van de Invisalign-behandeling is het belangrijk om een retentiefase te volgen om ervoor te zorgen dat uw tanden hun nieuwe positie behouden. Dit omvat meestal het dragen van een retainer, die kan variëren van een vast draadje achter de tanden tot een uitneembare retainer die 's nachts gedragen wordt.

Kosten Invisalign

Het plaatsen van de onzichtbare beugel bij Tandarts Amsterdam-Zuid kan variëren in kosten, afhankelijk van complexiteit en duur van de behandeling. Uw tandarts bespreekt van tevoren de begroting met u.

bottom of page