top of page
Tandarts_Amsterdam_Zuid_logo_edited.png

Implantologie

Een implantaat is een vervanging voor één of meerdere tanden en kiezen. Ook kunnen implantaten dienen als houvast van een volledige gebitsprothese. Hierdoor kunt u weer lachen, eten en praten, zoals u voorheen gewend was.

Wat is implantologie?

Een tandheelkundig implantaat is een kunstmatige tandwortel van titanium welke in het kaakbot wordt geplaatst. Het implantaat fungeert als een stevige basis voor het bevestigen van een kroon, brug of prothese.

Voordelen van implantologie

  • Duurzaamheid: implantaten zijn duurzaam en gaan vaak een leven lang mee bij goede verzorging

  • Esthetisch: implantaten zien er natuurlijk uit en voelen aan als echte tanden, waardoor ze de glimlach en het zelfvertrouwen van een persoon herstellen

  • Comfort en functionaliteit: implantaten functioneren als natuurlijke tanden, waardoor patiënten normaal kunnen eten, praten en lachen zonder ongemak.

Het implantatieproces

Voor het plaatsen van een implantaat wordt er, onder plaatselijke verdoving, een gaatje in het kaakbot geboord. In dat gaatje wordt het implantaat geplaatst, waarna het tandvlees zorgvuldig gehecht wordt. Daarna heeft het implantaat tijd nodig om vast te groeien in het bot. Dit vraagt enig geduld. Na het ingroeien, kan de kroon, brug of prothese gemaakt worden.

Onderzoek en planning

De tandarts beoordeelt de mondgezondheid van de patiënt en maakt röntgenfoto's en scans om het implantaat nauwkeurig te plaatsen.

Plaatsing van het implantaat

Het implantaat wordt chirurgisch in de kaakbot geplaatst. Na de plaatsing vindt er een periode van genezing en osseointegratie plaats. Gedurende een periode van enkele maanden hecht het bot zich aan het implantaat, waardoor het stevig verankerd raakt.

Bevestiging van de definitieve restauratie

Na de genezingsperiode wordt de permanente tandheelkundige kroon, brug of prothese op het implantaat bevestigd.

bottom of page