top of page
Ontwerp zonder titel-3.png

Veel gestelde vragen Invisalign®

Hoe lang moet je de Invisalign beugel dragen?

U kunt de doorzichtige beugel het beste minimaal 23 uur dragen.


Behandelduur

De behandelduur van de Invisalign is ongeveer 6-18 maanden. 


Hoe vaak heb ik controle?

De eerste controle is na twee tot vier weken. Meestal heeft u daarna om de 4 a 5 weken controle. U betaalt alleen een beugelconsult per maand als u daadwerkelijk ook die maand voor controle komt.


Kan alles worden opgelost worden met de Invisalign?

Bijna alle orthodonistische problemen kunnen worden opgelost met de Invisalign. Alleen extreme afwijkingen kunnen niet altijd volledig opgelost worden met Invisalign. 


Welke soorten Invisalign bestaan er?

Verschillende behandelingen zijn mogelijk met de doorzichtige beugel. Van kleine tot aan normale aanpassingen zullen leiden tot een goed eindresultaat. 

Kan ik alles eten en drinken met de Invisalign?

Het beste is om alleen water te drinken met de beugel in. Als u dan toch besluit om andere dranken te drinken, spoelt u daarna uw bitje af met water. Warme dranken kunt u niet drinken met de beugel in. Door de warmte kunnen de kunststof bitjes namelijk vervormen. Met eten gaat de beugel altijd uit. 

Kan de beugel ook uit als dat nodig is? 

Ja! Dit is een groot voordeel ten opzichte van een slotjesbeugel. Heeft u een belangrijk gesprek? Dan kunt u de beugel uitdoen.


Hoe houd ik het bitje schoon? 

Dit kan simpelweg door hem even te poetsen. Eventueel met tandpasta of vloeibare zeep.

Is het dragen van de beugel ook pijnlijk? 

De eerste dagen zit de beugel wel even strak. Daarna valt het reuze mee. In vergelijking met een slotjesbeugel is het veel minder pijnlijk. 


Krijg ik een spalkje?

In principe niet. U krijgt een nachtbeugel. Deze draagt u het eerste halfjaar 12 uur per dag, daarna ongeveer 8 uur per dag. Na een jaar kunt u afbouwen naar drie keer per week. 


Is de beugel BPA-vrij?

Ja, Invisalign beugels en Vivera retainers bevatten geen Bisphenol-A (BPA) of phthalate. De beugels zijn gemaakt van USP Class VI medical grade, high molecular weight, polyurethane resins. Uit testen zijn ze erg biocompatibel gebleken en volledig geschikt voor het gebruik in de mond.

Hoe lang bestaat de Invisalign al?

Align Technology, het moederbedrijf van Invisalign is opgericht in 1997. Bijna 5 milioen mensen hebben al een Invisalign behandeling ondergaan.

Vergoedt de ziektekostenverzekering een Invisalign?

Op Vergelijkmondzorg vindt u een overzicht van vergoedingen per verzekeraar.


Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, bij onze factoring maatschappij, Infomedics, kun je regelen om in termijnen te betalen. Dit kun je regelen door naar www.uwnota.nl  te gaan en een betalingsregeling aan te vragen.

Daarnaast is het ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met het Contact Center van Infomedics op telefoonnummer: 036-2031900

Veel gestelde vragen Invisalign: Onze diensten
bottom of page