top of page
Dental Surgery

Stappenplan Invisalign®

  1. Eerste concult

Aan de hand van uw wensen en behoeften, wordt er gekeken of een Invisalign beugel bij u mogelijk is.


2. Het behandelplan

Vervolgens worden er afdrukken gemaakt van uw gebit. Deze wordt eerst voorgelegd bij Invisalign. Wij kijken aan de hand van dit plan of er nog aanpassingen nodig zijn. Bij een simulatie ziet u de tanden en kiezen bewegen. Op deze manier is het eindresultaat ongeveer zichtbaar. Op een aantal tanden worden attachments aangebracht. Hiermee kunnen tanden en kiezen worden verplaatst. Soms is het noodzakelijk om de tanden iets smaller te maken door enigszins glazuur weg te halen. Deze techniek wordt toegepast met een maximale van 0,25mm per tand. Het totale glazuur is ongeveer twee millimeter dik. Met dit behandelplan wordt er ook aangegeven hoeveel bitjes er nodig zijn. Gedurende twee weken draagt u een bitje.

3. Op maat gemaakte Aligners

Na het behandelen, worden de bitjes voor u op maat gemaakt. Wij maken foto’s en afdrukken, die vervolgens worden opgestuurd naar Invisalign. De doorzichtige bitjes worden ook wel Aligners genoemd. Elke controle krijgt u nieuwe bitjes mee. Voor een volledige behandeling zijn er zo’n 18-36 bitjes nodig. Gemiddeld bent u dus ongeveer 9 tot 18 maanden bezig. 


4. De behandeling 

Voor een zo goed mogelijk resultaat, is het de bedoeling dat u de bitjes zoveel mogelijk draagt. Een uitzondering hierop zijn eten, drinken en poetsen. Dan is het de bedoeling dat u de beugel uitdoet. Alleen water drinken, kunt u met de beugel in.


5. Eindfase

Na het verplaatsen van de tanden en kiezen zal de eindstand nog gestabiliseerd worden. Voor een blijvend resultaat, draagt u de nachtbeugel. Het eerste halfjaar 12 uur per dag, daarna 8 uur per dag. Na een jaar kunt u het afbouwen naar 3 keer per week.

Stappenplan Invisalign: Onze diensten
bottom of page