top of page
tanden-bleken-putten_edited.png

Tanden bleken

Tanden bleken, wie kent het niet. Iedereen wil graag mooie witte tanden. Er zijn genoeg materialen te koop die mooie witte tanden beloven. Toch zullen speciale tandpasta’s of tandenborstels niet het gewenste effect geven voor blijvende witte tanden en soms zelfs schade veroorzaken.

Verkleuring van tanden kunnen door verschillende oorzaken ontstaan.

Bijvoorbeeld door roken, veel koffie, thee of rode wijn. Dit zijn verkleuringen van buiten af en kunnen eenvoudig worden weg gepolijst door één van onze behandelaars.

Maar er kan ook van binnenuit verkleuring ontstaan in het gebit. Dit gebeurt bijvoorbeeld als het glazuur dunner wordt en het tandbeen dikker. Het tandbeen is geler dan het glazuur, dus als het glazuur dunner wordt of is, schemert de gelige kleur van het tandbeen door het glazuur en hebben uw tanden een gelere kleur.

Met behulp van een peroxide houdende gel kunnen we het tandbeen witter maken. Deze gel maakt het glazuur enigszins wat poreus, om zo het tandbeen te kunnen bereiken. Na het bleken zal het glazuur zich weer herstellen. Deze vorm van bleken is, mits goed begeleidt, onschadelijk voor uw tanden en tandglazuur. Maar wij adviseren wél om niet te vaak en te lang achter elkaar te bleken, voor het behoudt van uw glazuur.

Tanden bleken kan bij ons op de volgende manieren:


  • Met op maat gemaakte bleeklepels. U komt naar de praktijk om afdrukken te laten maken van uw gebit. De tandtechnieker maakt hier bleeklepels van die precies over uw eigen gebit passen. Van ons krijgt u een spuitje met gel. Dit brengt u aan in de lepel en plaatst u over uw gebit heen voor minimaal 4 uur. Hier slaapt u mee. Het voordeel van deze op maat gemaakte lepels, is dat u er heel lang mee kan doen.

  • Het intern bleken van een voortand. Dit is alleen mogelijk als er verkleuring is opgetreden na een wortelkanaalbehandeling in een voortand.

Tanden bleken: Onze diensten
bottom of page